SLO-CANIS

Slovensko združenje inštruktorjev - Center za šolanje psov vodičev in pomočnikov

"PO ŽIVLJENJU NE OSTANE TO, KAR SMO ZBRALI, TEMVEČ, TISTO KAR SMO DALI"
(G. Chandry)

SLO-CANIS, (pisarna) Bezjakova ulica 151, SI 3241 Limbuš

 

telef: +386 (0)41 38 00 39

fax:    +386 (0)2 331 54 11

e mail: info@slo-canis.net 

            d.urbancl@amis.net


Pokličete nas lahko kadarkoli, saj za našo spletno podobo stojijo prijazni ljudje.

 

Spoznajte Slovenijo (About Slovenia):

http://en.wikipedia.org/wiki/Slovenia

Pridružite se klepetu na FACEBOOKU:

http://www.facebook.com/group.php?gid=149953195045562&v=wall


DONACIJE PREKO http://www.pomagajmo.org/


DONATION


HVALA!

 

Foto: arhiv slik SLO-CANIS, vsako kopiranje fotografij je prepovedano. Avtorstvo fotografij je zaščiteno z zakonom.

POTREBUJETE PSA VODNIKA ALI PSA POMOČNIKA?

Naši novi "CANIS" mladički, potencialni psi vodniki in psi pomočniki.


Foto: Mario, julij 2016

Informacije na info@slo-canis.net

--------------------------------------------------------------

STE DANES ŽE KOGA OBJELI?
http://objemtopline.dormeo.net/

V mesecu juniju SLO-CANIS sodeluje v družbeno odgovornem projektu Studia Moderna (Dormeo) in se poteguje za čim večje število ˝objemov topline˝. Podjetje bo podelilo donatorska sredstva v vrednosti do 1.000€ tistim, ki zberejo največje število objemov.
Podarite nam objem s klikom na spletni strani: http://objemtopline.dormeo.net/ in pod številko 8 kliknite "podarjam objem". Objeme nam lahko podarite ENKRAT NA DAN, VSAK DAN do konca meseca JUNIJA.
Večje število objemov pomeni večjo možnost za pridobitev donatorskih sredstev, ki bi nam omogočila, da izboljšamo življenje ljudem, ki nas potrebujejo! Sredstva bomo namenili prihodnjim šolanjem psov pomočnikov in terapevtskih psov. Z vašo pomočjo lahko še naprej združujemo, pomagamo splesti vezi med človekom in psom.


Svoj objem podarite tako, da pod številko 8 Canis, kliknete na gumb »Podarjam objem«. (klik) Objem topline - glasovanje. Hvala


 Alenka v objemu z Zalo
-------------------------------------------------------------
LENTAJMO SKUPAJ NA LETOŠNJIH LENTOVIH PRIREDITVAH

V TOREK 28/06-2016 in v SREDO 29/06-2016, bomo poleg razstavljenih prodajnih izdelkov na stojnici v Mariborskem Mestnem parku in pogovorov z obiskovalci imeli še obširnejšo predstavitev naših društev REPS IN CANIS, dela, šolanja, programov (reševalnih psov, psov vodnikov in pomočnikov, terapevtov in spremljevalcev, male pasje šole). Imeli bomo poligon, kjer bodo psi pokazali svojo spretnost, prikaz poslušnosti, prikaz iskanja pogrešane osebe. Pse bodo lahko otroci tudi božali, cartali in jim podarili tudi kak priboljšek.

Z otroke (in odrasle otroke) bomo imeli pripravljeni tudi dve dobrodelni zabavni igri: kolo sreče in podiranje lončkov, kjer bodo preizkusili svojo spretnost in srečo ter se potegovali za prikupne nagrade. Večina od njih bo namenjena za pasje ljubljenčke, nekaj pa bo tudi takih za otroke in odrasle. Darila so prispevale nekatere "pasje" trgovine in ostali sponzorjj.

Veseli bomo tudi prostovoljnih prispevkov, namenjenih za še boljše delovanje obeh društev izobraževanja vodnikov in šolanja psov. Se vidimo :)--------------------------------------
 Več na: Mednarodna konferenca Evropske zveze psov vodnikov EGDF je potekala na Brdu pri Kranju 15.04.2016. Zelo smo ponosni na dejstvo, da je bil naš častni pokrovitelj predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
 Delegati iz 15 držav

--------------------------------------Če smo na kaj ponosni, smo pa na tile dve sliki. Predsednik Republike Slovenije, gospod Pahor se je z našo mentorico Sabino (zraven je njen pes vodnik Baron) in Milošem zapletel v prisrčen pogovor ter na koncu sprejema nominirancev za državno nagrado na področju prostovoljstva, celo pobožal Barona. Predsedniku države, gospodu Pahorju se najlepše zahvaljujemo za sprejem dne 16.4.2014 in zanimanje za naše delo.  Med nominiranci za to prestižno nagrado je bila tudi predsednica SLO-CANIS, ga. Urbancl.  
                 Ponosni na svoje uspehe                    Prijazna gesta predsednika države
FOTO: arhiv CANIS, april 2014.......................................

Mi ustvarjamo družabništva in spreminjamo življenja s pomočjo pomočnikov na štirih tačkah. V letu 2015 bi radi izšolali psa pomočnika za g. Lojzeta Vetriha, ki je skoraj od rojstva na invalidskem vozičku. Brez vaše pomoči ne bo šlo, zato k sodelovanju vabimo donatorje in sponzorje ter dobrotnike. Vsak cent šteje, zato bomo vaše pomoči veseli. Hvala! Pokukajte v kratek filmček REPKI UPANJA:  http://youtu.be/OtzeL-0Uy4I


Več o tem>> MEDNARODNI PROJEKTI IN AKTUALNE NOVICE .                                           

___________________________________________________
CANIS (latinsko pes) je združenje inštruktorjev, kateri šolamo družne pse, pse spremljevalce za osebe s posebnimi potrebami, pse vodnike za slepe in slabovidne osebe in pse pomočnike za gibalno ali senzorno ovirane osebe. Vseskozi uvajamo nove in prijazne načine, kako osebam, ki potrebujejo psa pomočnika, omogočiti enake pravice in želje po kakovostnem preživljanju prostega časa kot jo ima ostala populacija.

Za Canis smo sistematično določili prioritete, ki lahko dovolj preprosto in jasno pokažejo nove družbene prakse, hkrati pa odgovorijo na temeljno vprašanje, pred katerim stojimo-kako v teh pogojih vzpostaviti prvi slovenski center za šolanje psov vodnikov in psov pomočnikov in kako na vsesplošno krizo odgovoriti z ustvarjalno akcijo.  


Pravijo da je pes človekov najboljši prijatelj.

Star ljudski pregovor pravi, da je pes najboljši človekov prijatelj. Pes je družabno bitje, ima rad ljudi, je radoveden in vedno vesel tistih, ki ga imajo radi. Imeti psa pa pomeni imeti tudi veliko odgovornost, kajti pes je enakopraven član družine.

Kaj pa psi vodniki-pomočniki? Ali so tudi oni enakovreden član družine? Potrebuje tak pes večjo pozornost? Vse to in še na več Vam bomo v naslednjih vrsticah tudi odgovorili. Predstavili Vam bomo pot, ki jo "prehodi" pes vodnik-pomočnik.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIZIJA RAZVOJA združenja – center SLO-CANIS:

POSTATI v Sloveniji VODILNI CENTER za šolanje psov vodnikov za slepe osebe in pse spremljevalce za osebe s posebnimi potrebami.

 

Vizija izobraževanja in usposabljanja članov

  • Uvajanje novih spoznanj in humanih veščin v postopke izobraževanja in usposabljanja;
  • Postopno zviševanje kriterijev izbire članov strokovnega tima (strokovnost, fizične dispozicije, humanost, etičnost);

 

DOLGOROČNI PLAN:

V obdobju naslednjih 5 let načrtujemo obnovitev ali nakup poslovne stavbe ali primernih prostorov, ki bodo predstavljali pravi rehabilitacijskih center in center za šolanje psov vodnikov in psov spremljevalcev, po vzoru Evropske in Svetovne zveze šol psov vodnikov - EGDF/IGDF.

To so le nekatere izmed naših idej, vse pa temeljijo na poslanstvu našega partnerstva – humanitarnosti.

 

Kako smo sploh prišli na idejo, da bi šolali pse pomočnike?

V povezavi z Društvom za reševalne pse-REPS Maribor (www.reps.si) smo najprej izšolali psičko-pomočnico Lajko in psičko vodnico Vindi za slepo osebo. Lajko smo ob 10 obletnici društva REPS, leta 2007 podarili bivalni enoti VDC POLŽ Maribor. Oba preizkusna projekta sta se odlično obnesla in nas opogumila za naprej. Do letošnjega leta štejemo že lepo število psov diplomantov (psov vodnikov, psov pomočnikov, terapevtskih psov).

V združenju CANIS želimo še bolje opravljati tudi dejavnost posebnih terapij z našimi pomožnimi terapevti-živalmi in svetujemo tudi pri vzgoji ali rehabilitaciji problematičnih psov.

NAŠI SPONZORJI DOGODKOV V LETU 2015 SO:

   


Najlepša hvala, ker nas podpirate pri naših prizadevanjih.

EKIPA SLO-CANIS

-------------------------------------


OSEBNI ASISTENT S ŠTIRIMI TAČKAMI


PES pomočnik? Seveda, kdo pa drug.

Modri ljudje pravijo, da ne naključje, ampak naša izbira spremeni našo pot. Novi začetki spremembe, so lahko svež veter v življenju, ki znova napolni naše celice z energijo, ki jo potrebujemo, da gremo korak naprej.
A je Z MALO DOBROTE, možno priti DO SREČE NA VRVICI?

Psi pomočniki so neprecenljiva pomoč ljudem, ki potrebujejo tako pomoč zaradi svojih telesnih pomanjkljivosti. Pes pomočnik prispeva k zadovoljstvu, prijateljstvu, sproščenemu človeškemu duhu, svobodi...