Obiskujemo šole, vrtce, domove za starejše, ustanove za osebe s posebnimi potrebami, kjer se ljudje neizmerno razveselijo stika s toplim kožuščkom, cartanja in »pogovarjanja« s pasjimi prijatelji.

A lahko naši kosmatinci tudi zdravijo?

Ste se kdaj, utrujeni od celodnevnega napora in stresa, po prihodu domov najprej zatekli k svojemu domačemu ljubljenčku, ki ste si ga posadili v naročje? Enakomerno božanje razvajenega kosmatinca vas je že po nekaj minutah tako sprostilo, da ste nemudoma odmislili odmerek aspirina, s katerim ste še pred nekaj minutami želeli odpraviti glavobol.

Nas lahko živali dejansko pomirijo, blažijo stres ali pa celo pripomorejo k zdravljenju?

Zgovoren dokaz za to, da božanje oziroma dotikanje živali na nas resnično deluje sproščujoče, so številne uspešne terapije, ki jih s pomočjo živali izvajajo po vsem svetu. Da pa domače živali lastnikom zdravstveno koristijo, že vrsto let nakazujejo številna zapisana poročila in objavljeni podatki. Čustva in sproščeno počutje pozitivno vplivajo na srce, dihala, krvni pritisk in na mišice.

Pomirjujoč odnos do živali spodbuja izločanje adrenalina in drugih stimulativnih hormonov, kar dobro vpliva na srce in mnoge psihofizične težave. Čustvena navezanost na žival se izkazuje z dejanji in obnašanjem (potrebno je gibanje, govorjenje…). Smeh zvišuje krvni pritisk in ljudem pomaga, da se sprostijo in to se zgodi prej v navzočnosti živali kot človeka.

Naši sponzorji

Najlepša hvala, ker nas podpirate pri naših prizadevanjih.

Kdo smo

Slovensko združenje inštruktorjev Center za šolanje psov vodičev in psov spremljevalcev SLO-CANIS

Pokličite nas

Pišite nam

Vabilo k sodelovanju

Z Vašo finančno ali materialno pomočjo nam lahko pomagate pri investicijah za nemoteno delovanja centra, saj za namene delovanja potrebujemo precej medicinskih in drugih pripomočkov (invalidski vozički, bele palice, poligonske ovire, posebne oprtnice za pse pomočnike…). Seveda se Vam bomo primerno oddolžili; predlagajte, mi pa Vam bomo zagotovo sledili.

KONTAKT