Zate sem tukaj, da bo korak bolj varen

Dve in pol letna Ola je izšolana psička vodnica, ki pa še čaka na svojo slepo ali slabovidno osebo. Šolana je po standardih Svetovne zveze za pse vodnike (IGDF). Za psičko, prijazno, veselo in vedno pripravljeno na delo, poskušamo najti primerno osebo, s katero bosta sobivala. Ola vodi s primernim, a dokaj hitrim tempom, pripravljena je delati relativno dolgo (v razdalji in času), zato je primernejša za osebo z dobro mobilnostjo in vsaj povprečno kondicijo.

Ne motijo jo druge živali, ne pobira nesnage s tal, ni lajajoča, promet ji ni moteč, prevaža se v vseh prevoznih sredstvih. V prostem času zelo uživa v sprehodih (v parku ali v naravi), največje zadovoljstvo pa pokaže z neumornim prinašanjem stvari. Umirjena in nemoteča je v notranjih prostorih (v pisarni, doma, v restavraciji…). In kar je najbolj pomembno – zelo rada je med ljudmi.

Naši sponzorji

Najlepša hvala, ker nas podpirate pri naših prizadevanjih.

Kdo smo

Slovensko združenje inštruktorjev Center za šolanje psov vodičev in psov spremljevalcev SLO-CANIS

Pokličite nas

Pišite nam

Vabilo k sodelovanju

Z Vašo finančno ali materialno pomočjo nam lahko pomagate pri investicijah za nemoteno delovanja centra, saj za namene delovanja potrebujemo precej medicinskih in drugih pripomočkov (invalidski vozički, bele palice, poligonske ovire, posebne oprtnice za pse pomočnike…). Seveda se Vam bomo primerno oddolžili; predlagajte, mi pa Vam bomo zagotovo sledili.

KONTAKT