Zate sem tukaj, da bo korak bolj varen

Zgodba psičke vodičke Ole: je izšolana psička vodnica, za vodenje slepe ali slabovidne osebe. Šolana je po standardih Svetovne zveze za pse vodnike (IGDF). Za psičko, prijazno, veselo in vedno pripravljeno na delo ni nič neobičajnega, da se hitro zbliža s svojim novim človekom. Ola vodi s primernim, a dokaj hitrim tempom, pripravljena je delati relativno dolgo (v razdalji in času), zato se dobro znajde z osebo z dobro mobilnostjo in vsaj povprečno kondicijo.

Ne motijo jo druge živali, ne pobira nesnage s tal, ni lajajoča, promet ji ni moteč, prevaža se v vseh mogočih in nemogočih prevoznih sredstvih. V prostem času zelo uživa v sprehodih (v parku ali v naravi), največje zadovoljstvo pa pokaže z neumornim prinašanjem stvari. Umirjena in nemoteča je v notranjih prostorih (v pisarni, doma, v restavraciji…). In kar je najbolj pomembno – zelo rada ima svoje ljudi.

Naši sponzorji

Najlepša hvala, ker nas podpirate pri naših prizadevanjih.

Kdo smo

Slovensko združenje inštruktorjev Center za šolanje psov vodičev in psov spremljevalcev SLO-CANIS

Pokličite nas

Pišite nam

Vabilo k sodelovanju

Z Vašo finančno ali materialno pomočjo nam lahko pomagate pri investicijah za nemoteno delovanja centra, saj za namene delovanja potrebujemo precej medicinskih in drugih pripomočkov (invalidski vozički, bele palice, poligonske ovire, posebne oprtnice za pse pomočnike…). Seveda se Vam bomo primerno oddolžili; predlagajte, mi pa Vam bomo zagotovo sledili.

KONTAKT