Letos je trdo in težko leto, polno omejitev, prepovedi, ukrepov zaradi korona virusa.

Naš občni zbor bo letošnje leto v drugačni obliki, najverjetneje ga bomo izvedli virtualno preko ZOOM povezave, enkrat v drugi polovici januarja 2021.

Spremljajte nas na FB, Instragramu, spletni strani, naročite se na YouTube SLO-Canis, kjer bodo objavljeni naši članki, kratki videi, čimveč boste delili naših objav, tem bolj boste pomagali društvu. Skupaj lahko naredimo veliko, to smo že večkrat dokazali.

Trenutno v obeh društvih CANIS in REPS potekajo nekatere večje aktivnosti:

  • Rekrutirani smo preko civilne zaščite za skrb za živali ljudi, ki so v karanteni, samoizolaciji ali so hospitalizirani zaradi Covid 19 (sodelujoči: člani REPS in Canis, ter Azil Maribor, Varna hiša-g. Kamenik, Urša Razingar s svojo nastanitvijo za pse, prav tako Dojranin Rolfijev raj, SZRON in kabinet župana MOM, poveljniki CZ, Veterina Košaki….)
  • Od 02.12.2020 poteka naša nova zagovorniška akcija »ODPRIMO OČI IN POMAGAJMO« – invalidom, ki imajo pse pomočnike ali hišne pse (gre za skrb in pomoč pri oskrbi njihovih psov), uspešni smo bili namreč na razpisu Active Citizen za mikro projekte in to je ena izmed aktivnosti za naslednjih 6 mesecev.
  • Akcija »MRZLI SMRČKI-PASJI SRČKI« – drugi teden začnemo s prostovoljskimi aktivnostmi v »zeleni coni« v Domovih za ostarele v Mariboru in okolici, preko CZ MB (povezano s psi in brez). Morda bomo kaj počistili, prinesli kakšne pakete, pokazali naše pse in kaj vse znajo- trikce brali bomo pesmice, zgodbice povezane s psi…(vse brezkontaktno in tam kjer bo to mogoče).

STOPIMO SKUPAJ S TEMI NAŠIMI MRZLIMI SMRČKI-PASJIMI SMRČKI in vsaj nekaj trenutkov polepšajmo dan našim starejšim sokrajanom. Hvala in srečno vsem. Darinka in Emil Urbancl