Za nami je trdo in težko leto, polno omejitev, prepovedi, ukrepov zaradi korona virusa. Naš občni zbor bo letošnje leto v drugačni obliki, najverjetneje ga bomo izvedli virtualno preko ZOOM povezave, enkrat do marca tekočega leta.

Spremljajte nas na FB, Instragramu, spletni strani, naročite se na YouTube SLO-Canis, kjer so objavljeni naši članki, kratki videi. Prosimo, da delite čimveč naših objav, s tem boste pomagali društvu k večji prepoznavnosti. Skupaj lahko naredimo veliko, to smo že večkrat dokazali.

Trenutno v obeh društvih CANIS in REPS potekajo nekatere večje aktivnosti:

  • Postali smo Center Osebne Asistence. Priključite se nam, da bomo lahko skupaj oblikovali osebno asistenco po meri invalidov. PREBERI VEČ
  • Akcija »ODPRIMO OČI IN POMAGAJMO« –  v koronskem času poskrbimo za pse pomočnike tistih lastnikov-invalidov, ki so v karanteni ali izolaciji zaradi korona virusa in za njihove živali noben ne more ustrezno poskrbeti.
  • Akcija »MRZLI SMRČKI-PASJI SRČKI« – letos obeležujemo 15.obletnico delovanja Društva SLO-CANIS in 25. obletnico Društva REPS Maribor, zato bomo v ta namen obiskali 25 domov za ostarele, VDCje, vrtce ali šole in se jim predstavili. Če želite, da vas obiščemo s svojimi terapevtskimi psi, nas prosim kontaktirajte. Veseli bomo vaših predlogov.
  • Akcija ŠNOFKAMO« nam je še posebej pri srcu. Naši šnfokoti, reševalni in terapevtski psi skupaj z nami, njihovimi vodniki, vašimi zaposlenimi, vašimi bližnjimi šnfokamo in izšnofkamo vsebine, ki bi razveselile ljudi, jim polepšalo dan, jim privabilo nasmeh na obraz. Morda bo zadostoval že pogovor z nami ob prisotnosti naših terapevtskih psov v primernem okolju, kjer bi si lahko zaupali zgodbe iz življenja, ki so se nam vtisnile v spomin.
  • Akcija »KOTIČEK ZA OTROKE-SENZORNA SOBA« in »PREMIČNI TAKTILNI POLIGON« sta naši novi pridobitvi, ki sta namenjeni otrokom s posebni potrebami in terapevtskim aktivnostim s pomočjo terapevtskih psov.